(067) 443-93-97, (050) 443-93-99

5 іноземних підручників для спеціалістів харчової промисловості

Цифри говорять самі за себе. Потенціал харчової промисловості України величезний. Але ми знаємо, що це зовсім не межа – висококваліфіковані фахівці можуть перетворити Україну на одну з країн-лідерів європейського ринку з харчової продукції.

Ми готові допомогти у підготовці таких фахівців якісною іноземною літературою. Увесь список книг пропонуємо переглянути за посиланням, а анотації до кількох найкращих у своїй царині підручинів пропонуємо нижче.



Фундаментальна мікробіологія їжі

Автор: Бібек Рей, Арун Бхунія

 

Настала золота ера харчової мікробіології. Усі її області прогресують неймовірними темпами. 

П'яте видання пропонує розширений список захворювань, що переносяться через харчові продукти. Автори описали нові патогени та процес патогенезу. Написана експертами, що мають у сукупності 50 років досвіду, книга дає ґрунтовні поради щодо того, як зменшити мікробне псування їжі, вдосконалити технології, що дозволяють втручатися у процес, та розробити ефективні методи контролю для різних видів продуктів. 

Управління безпекою харчових продуктів: практичний посібник для харчової промисловості.

Автор: Ясмін Мотарджемі

 

«Управління безпекою харчових продуктів: практичний посібник для харчової промисловості» – перша книга, яка представила інтегрований, практичний підхід до управління безпекою харчових продуктів протягом кожної ланки виробничого ланцюга. Жодна інша книга не проводить вас через ризики, пов`язані з кожним сектором виробничого процесу.

За допомогою прикладів інцидентів та їх причин ця книга висвітлює проблеми в управлінні безпекою харчових продуктів та дає ключову інформацію про способи їх уникнення. Охоплено всі типи ризиків (наприклад, мікробні, хімічні, фізичні), пов’язані з кожним кроком харчового ланцюга.

 

Виготовлення козлиного мяса та його якість

Автор: Осман Махгуб

 

Написана провідними світовими спеціалістами з виробництва козлятини, книга охоплює найважливіші сфери виробництва козлиного м’яса.

Підручник описує роль генетики, розведення та харчування у виробництві якісного козлиного м’яса. Автор розписує також мінеральний, амінокислотний та жирнокислотний склад козлятини та її поживну цінність.

 

Менеджмент закладів харчування

Автори: Бернард Девіс, Ендрю Локвуд, Пітер Олкот, Іоаніс Пантелідіс

 

Підручник пропонує детальний гайд з управління закладами харчування. У книзі описана буденна робота фаст-фудів, кафе, барів, ресторанів та кафетеріїв.

Автори також розглядають чинники, що впливають на заклади харчування – споживачів, навколишнє середовище, етичні проблеми та нові технології.

У новій редакції з’явився розділ «Класифікація сервірування страв та напоїв». Додано:

  • прогнозування бюджету та ціноутворення меню з прикладами підрахунків;
  • сучасні тенденції: управління подіями, використання технологій, соціальні медіа як інструмент менеджменту.

 

Лабараторії вина: практики та процедури

Автори: Жан Л. Джейкобсон

 

Лабараторії стають невідємною ланкою процесу виробництва вина. Інструментами, що описані у книзі, користуються енологи та хіміки провідних виноробень світу.

Ця книга допоможе, якщо ваша виноробня переросла з невеличкого домашнього підприємства у компанію, яка хоче виготовляти продукт міжнародної якості. Також вона ознайомить із новітніми практиками в царині хімії вина – і виведе виготовлення напою на якісно новий рівень.