(067) 443-93-97, (050) 443-93-99

Gray’s Anatomy

Ну яка ще професійна книга дала назву серіалу, художньому фільму, театральній постановці, згадувана в творах Марка Твена і Дена Брауна? Це справжя класика, тож спробуємо до неї доторкнутися.

Основне легендарне видання Gray's Anatomy. The Anatomical Basis of Clinical Practice, наразі 41-е і вже на листопад 2020 року Elsevier анонсував нове 42-е. 

Починалося все в далекому 1858 році, коли англійський анатом Генрі Грей разом з колегою Генрі Картером презентували свій ілюстрований посібник анатомії для студентів-медиків. Грей передчасно пішов з життя у 34 роки, заразившись фатальною інфекцією від молодого пацієнта, яку врятував, достойний фінал для лікаря. Він встиг підготувати друге видання своєї книги, яке побачило світ у 1860 році, а надалі його справу вже продовжували послідовники. 

Сьогодні Grays Anatomy – це бренд, який об’єднує цілу низку публікацій, які відмежувалися від основного підручника.

Перш за все це Gray's Anatomy for Students, «спрощений» варіант, акцент в якому зроблений на легкості викладення та сприйняття інформації. Для візуалів Gray's Atlas of Anatomy – неперевершені деталізовані макроілюстрації з прив’язкою до підручника. До речі доступні переклади російською цих двох книг, "Анатомия Грея для студентов" та "Атлас анатомии Грея". Обійдуться вони на рівні оригіналів, але дорожче, ніж International Edition. Про International Edition ми детально згадували в попередній статті, тому повторюватись не будемо.

Наведемо решту колекції:

1.    Gray's Surface Anatomy and Ultrasound

2.    Gray's Clinical Photographic Dissector of the Human Body

3.    Gray's Anatomy for Students Flash Cards

4.    Gray's Basic Anatomy

5.    Gray's Surgical Anatomy

6.    Gray's Anatomy Review

Кожна з книг має свою фішку, пропоную Вам ознайомитись з особливостями і вирішити, яка з них найбільше Вам пасує, якщо замислюєтесь над придбанням.


І невеликий бонус для тих, хто дочитав до кінця – вкажіть промо-код: Генрі Грей 1827 й ґарантовано отримайте знижку 5% при замовленні будь-якої книги серії Grays Anatomy і 10% на кожну наступну.

 

З повагою, Роман Тендера

Профкнига - офіційний дистриб’ютор Elsevier, Wiley, CRC Press, Oxford University Press, Human Kinetics, Thieme та інших закордонних видавництв.