(067) 443-93-97, (050) 443-93-99

АТЛАС – НЕ ЛИШЕ ПРО ГЕОГРАФІЮ!

Словник спішить на допомогу!

Атлас — тематична, детально опрацьована збірка карт, ілюстрацій, таблиць з певної наукової галузі.

Термін «атлас» запровадив у 1595 році картограф Герард Меркато. Така назва була обрана на честь Атласа — міфічного царя Лівії (Африки), що виготовив перший небесний глобус.

Першим атласографом традиційно вважають давньогрецького ученого Клавдія Птолемея. Як географ, він для зручності створював карти, доповнюючи їх коментарями. Певно саме тому багато людей і вважають саме географічні – воістину атласами. Проте де Давня Греція, а де ми? Час спливав і науковці таку модель книг почали активно запозичувати в абсолютно різні сфери.

Гарячі новини зі світу біологів!

Біологи висунули ідею створити загальний таксономічний атлас, який містив би інформацію про всіх представників життя на землі. Принципи створення єдиного авторитетного списку видів дослідники представили в статті, опублікованій в науковому журналі PLOS Biology 7 липня.

Їхню ідею підтримав Міжнародний союз біологічних наук (IUBS), роботу над пілотною версією атласу планують почати в 2021-2022 роках.

Створення Загального атласу життя вирішить проблему з відкритими, але "забутими" представниками флори і фауни, наголосили вчені.

Про нагальне!

Тож поки ми чекаємо на таке цінне поповнення пропонуємо вам не гаяти часу, а ознайомитися з вже виданими й успішно поширеними атласами про рослин від вітчизняних і зарубіжних вчених. Мінімум сухого фактажу, максимум яскравих і деталізованих ілюстрацій!

 Переходьте за посиланням: https://profbook.com.ua/agrarna-literatura/roslyny/atlas-roslyny-knigi