(067) 443-93-97, (050) 443-93-99

Сам собі будівельник: 10 необхідних книг для кожного, хто будує дім

Перше, про що ми думаємо, коли закладаємо фундамент для майбутнього будинку – це чи вистачить нам коштів, щоб закінчити будівництво. Усі інші запитання ми звикли ставити архітекторам, виконробам та проектувальникам. Але як без розуміння того, що відбувається на будівельному майданчику, контролювати процес? Як зрозуміти, коли проектувальник робить фатальну помилку, через яку будівництво затягнеться ще на кілька років?

Ми обрали для вас 5 книг, які допоможуть зрозуміти основи проектування, навчать розраховувати будівельні конструкції, розрізняти властивості різних будівельних матеріалів та багато іншого.

1. Нойферт П., Нефф Л. Проектування та будівництво. Будинок, квартира, сад

У цій книзі подані основоположні знання про проектування ванної, кухні, їдальні, зали, спальні та підсобних приміщень. Словник спеціальних термінів роз'яснює значення більше 300 спеціальних слів і виразів та допомагає порозумітися забудовникові і архітектору. У третьому виданні з'явилися нові розділи: кабінет, облаштування горища, збірне будівництво, зберігання рідкого палива, будівництво дерев'яних будинків, модернізація, зразки класичних меблів, комори, винний льох.

2. Дерев’яний будинок

Проектування, виробництво і будівництво дерев'яних будинків.

3. Давидов Є.Г. Сходи для вашого будинку. Сучасні технології 

Ця книга містить детальний покроковий опис робіт, необхідних для виготовлення різних видів сходів. У ній ви знайдете все необхідне для того, щоб зробити сходи своїми руками.

4. Жила В.А. Автоматика і телемеханіка систем газопостачання

Викладаються принципи дії та опис конструкцій приладів контролю, автоматичних регуляторів, пристроїв сигналізації, захисту та блокування у системах газопостачання. Аналізуються питання автоматичного регулювання. Описуються датчики, регулятори, виконавчі механізми. Наведені схеми автоматизації різних котлів.

5. Манькін А.М. Покрівлі та їх елементи: Довідник

У книзі наведена класифікація покрівель та їх елементів і перелік властивостей матеріалів, що використовуються. Систематизовані традиційні і сучасні матеріали та конструкції елементів покрівлі. Наведено регламентовані вказівки і рекомендації з експлуатації та ремонту покрівель та їх елементів.

6. Перельмутер А.В. Вибрані проблеми надійності та безпеки будівельних конструкцій

Розглянуто деякі загальні і принципові проблеми надійності та безпеки будівельних об'єктів. Особлива увага приділена тим питанням, які не входять у традиційну схему розгляду питань надійності у будівельному проектуванні. Порівняні оцінки надійності та безпеки в нормативних документах різних країн.

7. Пономарів А.Б. Реконструкція підземного простору

Викладені загальні правила з проектування та будівництва підземних споруд різного призначення: гаражів, будинків, тунелів, сховищ, складів, холодильників, сховищ і т.п. Особливу увагу приділено елементам і спорудам міської урбаністики з точки зору освоєння та реконструкції підземного простору. Описано сучасні технології, які використовують під час будівництва підземних споруд, влаштування гідроізоляції, водопониження територій. У практичній частині посібника представлені приклади розрахунку підземних споруд.

8. Кривенко П.В. Будівельне матеріалознавство

У підручнику розглянуті основні наукові положення сучасного будівельного матеріалознавства, що ґрунтуються на загальних принципах побудови композиційних матеріалів. Наведені фізико-хімічні процеси отримання та направленого регулювання характеристик будівельних матеріалів різного призначення, що ґрунтуються на використанні відомих залежностей між складом, структурою, властивостями та технологією їх виготовлення. Висвітлені екологічні аспекти виробництва та застосування сучасних матеріалів, наведені новітні технології утилізації вторинних ресурсів при отриманні будівельних матеріалів та виробів. Представлені сучасні методи підвищення якості та довговічності матеріалів з урахуванням швидкості розвитку інфраструктури і спеціальних галузей господарства.

9. Дворкін Л.Й. Бетони і будівельні розчини

У підручнику розглянуті основні питання наукового бетонознавства. Розглядаються сучасні технології бетонів і будівельних розчинів, уявлення про твердіння і структуроутворення цементного каменя і бетонів, реологічні і технологічні властивості бетонних сумішей, міцність, деформативні і інші властивості, що визначають експлуатаційну надійність і довговічність бетону. Розглянуті також основні різновиди важких цементних бетонів, легкі і ніздрюваті бетони, бетони на нецементних мінеральних в'яжучих, будівельні розчини і сухі суміші. Призначений для студентів вищих навчальних закладів будівельних спеціальностей.

10.  Соколов Л.І. Системи водопостачання та водовідведення лазень і басейнів

У підручнику наведені методики і приклади розрахунків систем водопостачання та водовідведення басейнів, розглядаються етапи і особливості будівництва лазень, банно-оздоровчих комплексів та басейнів. У книзі наведені рекомендації для індивідуальних забудовників та професійних будівельників з вибору оптимального устаткування і матеріалів для проектування, монтажу та експлуатації систем водопостачання та водовідведення в лазнях і басейнах.